Blokhut Almelo


Van klein naar groot

Het kan daarbij gaan om een eenvoudig tuinhuisje met vier gelijke wanden, een deur en een of twee ramen, waar u uw tuingereedschap in opslaat. Maar ook om een complete eengezinswoning in de bossen van Noord Europa. Nou ja, misschien niet in Noord Europa, hoewel de blokhut daar wel bekend is. Net als onder de vroege immigranten in Amerika. Die gebruikten de blokhut omdat de manier van bouwen nog een voordeel heeft, waar we eigenlijk nogal snel aan voorbij kijken, er worden geen spijkers gebruikt bij het bouwen van een blokhut. En in het oude Westen, of het Wilde Westen als u dat liever hebt, waren spijkers nogal zeldzaam. Als ze al beschikbaar waren werden ze met de hand gemaakt door smeden, vooral als hoefnagels. En om die in hout te slaan, daar waren ze te duur voor.

Nog steeds geen spijkers

Ook de blokhutten van Blokhut Almelo worden gebouwd zonder gebruik te maken van spijkers. Niet omdat die zo duur zijn, maar omdat steeds meer klanten ecologisch willen bouwen. En een huis dat helemaal gebouwd wordt met natuurlijk materiaal, dat ook nog eens honderd procent vervangbaar is, kan het nog ecologischer?
Dat is een vraag die u bij Blokhut Almelo kunt stellen. Het gaat dan namelijk niet alleen om de bouw, maar ook om de inrichting, energiegebruik, hergebruik van andere materialen in huis en zo voorts. Bij Blokhut Almelo zoeken ze het voor u uit. Daarbij zijn ook vragen over de omgeving welkom, zoals over bestrating rond de blokhut. Een mooi pad naar de straat is tenslotte ook belangrijk, ga daarvoor naar B&O bestratingen.
Gaat het om een blokhut als tuinhuisje, een aanbouw aan een bestaande woning, of een volledige woning, bij B&O bestratingen weten ze de antwoorden.