Voorkom natte plekken: laat drainage aanleggen


Voorkom natte plekken: laat drainage aanleggen

Hebt u bij harde regen last van plassen of natte plekken in uw tuin of rond uw bedrijf? Laat B&O Bestratingen in Hengelo dan uw drainage aanleggen. Zo weet u zeker dat u dit vochtprobleem voorkomt, net als verzuipende bomen, planten en bloemen en ondergelopen parkeerplaatsen.

Wanneer drainage aanleggen?

Belangrijkste reden om drains aan te leggen, is dat water op uw grond blijft staan. Dit komt veel voor in nieuwbouwwijken. U loopt hierdoor allereerst het risico van rotting in uw (bedrijfs)tuin. En daarnaast zelfs van uiteindelijk vochtproblemen in uw kruipruimte, huis of bedrijf. Er zijn verschillende oorzaken van dit vochtprobleem:

  • ondergrond laat water niet door (zoals bij klei)
  • regelmatig reed zwaar verkeer over uw grond (bijvoorbeeld bij aanleg nieuwbouwwijk)

Risico’s voorkomen dankzij drainage

Het overtollige water verdwijnt dankzij onze drainage. Daarnaast zorgt ons drainagesysteem ervoor dat er weer ruimte voor leven in uw bodem komt. Zo komt de zuurstof weer bij de wortels van bomen en struiken. En dat bevordert de groei en bloei van uw beplanting.

Werkwijze drainage aanleggen

Eerst graven we gleuven in uw grond. Zo ontstaat ruimte voor het drainagesysteem. Vervolgens plaatsen we de drainagepijpen. Deze pijpen hebben gaatjes, waar het water in wegzakt. Daarna sluiten we de pijpen rechtstreeks aan op de riolering of op een aan te leggen drainageput. Vanuit deze put stroomt het water door naar het riool. 

Alternatief voor drainagesysteem: zink- of infiltratieputten

Wilt u geen pijpen door uw grond laten lopen of de grond open laten graven? Vraag ons dan om een infiltratieput. Zo’n put bestaat uit een gat in de grond die we vullen met grind. Het overtollige water zinkt hier langzaam in weg en komt zo weer in de bodem en natuur terecht. Een moderne oplossing die ook nog eens prachtig staat in uw (bedrijfs)tuin. Pakt u ook de tuin zelf aan? We helpen u ook graag met de totale tuinaanleg.

Wel of niet drainage aanleggen?

Twijfelt u nog? Of wilt u weten wat het beste bij uw waterprobleem past? Wij denken graag mee. Van infiltratieputten en drainage aanleggen tot andere creatieve oplossingen. Ontdek het zelf. Vraag om een gratis oriënterend gesprek.