Hoe leg ik een grasveld?

Wanneer u de graszoden heeft aangeschaft, zorgt u er dan voor dat u ze snel kan verwerken. Als u dit niet doet bestaat de kans dat ze uitdrogen en niet meer het gewenste resultaat zullen opleveren.
Het eerste wat u doet is de ondergrond vlak maken. Wanneer de ondergrond te zacht is, dan kunt u overwegen om deze aan te rollen. Vervolgens bemest u de grond en daarna rolt u de graszoden helemaal uit. Als u hiermee klaar bent rolt u de graszoden goed aan.
De eerste weken zijn heel erg belangrijk voor uw nieuwe grasveld. Zorg er goed voor dat u uw graszoden voldoende water geeft. Na een aantal weken kunt u minder water geven. Hierdoor gaan de wortels dieper de grond in op zoek naar water.

Hoe onderhoudt u een grasveld?

In tegenstelling tot datgene wat veel mensen denken heeft een graszoden ook onderhoud nodig. De graszoden kunnen niet alleen leven van licht en water. Voor het beste resultaat doet u er goed aan wanneer u het grasveld regelmatig bemest. Daarnaast is het ook goed om uw grasveld te rollen. Uiteindelijk is het maaien, harken, verticuteren en afvoeren het beste om ervoor te zorgen dat uw grasveld er mooi en gezond bij blijft liggen.
Het is wel verstandig om eerst even een offerte op te vragen voordat u een keuze maakt. Heel veel succes met het leggen van uw nieuwe grasveld met graszoden uit Almelo.