Tegels Haaksbergen


Hoe gaat u te werk?

U begint natuurlijk altijd met het nadenken over het maken van een ontwerp van uw tuin. Zorg ervoor dat uw tuin een bepaalde sfeer uitstraalt. Wanneer u geen inspiratie heeft, dan kunt u altijd advies inwinnen bij B&O bestrating. Zij kunnen u hiermee aardig op weg helpen. B&O bestrating heeft vele soorten tegels en beschutting op voorraad. Met tegels uit Haaksbergen en een schutting worden de contouren en de sfeer van uw tuin direct zichtbaar.

Voorbereiding

Zodra u een keuze hebt gemaakt in het type tegel dat u wilt gebruiken, dan kunt u eigenlijk starten met de voorbereidingen. Zorg ervoor dat voordat de tegels worden geleverd uw tuin helemaal leeg is.
U begint eigenlijk altijd met het afgraven. Dit kunt u handmatig doen of met behulp van een kraan. Overtollige aarde en (oude) tegels kunt u laten afvoeren door de gemeente. Verdeel vervolgens het zand of het gedeelte dat u wilt gaan betegelen. Dit is een zorgvuldig klusje. Het is namelijk de basis van een mooi gelegd terras. Het uitvullen met zand kunt u het beste een tijd van te voren doen zodat het goed kan inklinken. U kunt het beste zodra het zand ligt even aan trillen met een plaat. Dit voorkomt dat uw tegels na verloop van tijd gaan verzakken. Laat het terras altijd aflopen in verband met het afvoeren van regenwater. Het terras moet van uw huis aflopen anders loopt het overtollige regenwater u huis in. Dat is natuurlijk niet wat u wilt.

Tegels leggen

Nu kunt u beginnen met het leggen van de tegels uit Haaksbergen. U legt de tegels er afhankelijk van het patroon in en trilt de tegels na zodra u klaar bent.
Mocht u het een te grote klus vinden, dan kunt u dit natuurlijk altijd uitbesteden bij B&O bestrating.