Elementen in de tuin

In een tuin kunnen verschillende elementen een plaats krijgen. In veel tuinen komt een terras, waarop je op de mooie dagen lekker van alles om je heen kunt genieten. Misschien wil je een kruidentuin, een bloementuin of liever mooie heesters of zelfs een boom. Weer een ander staat erop een vijver in de tuin te hebben. Vergeet de tuinafscheiding niet, of misschien een tuinhuisje. Als verbindend element heb je het tuinpad. Er zijn zoveel dingen om rekening mee te houden. Passen alle planten wel bij elkaar? Worden ze niet te groot?

Tuinontwerp maken

Om alle elementen op de goede manier in te plannen is een tuin ontwerp maken een goed idee. Alles netjes op schaal, zodat je een goed idee krijgt van de afmetingen. Zo kom je er ook achter of alles wat je in je tuin hebben wilt er ook wel in past. Je kunt het best een tuinontwerp laten maken bij de hovenier.

De hovenier

De hovenier is de specialist op het gebied van tuinen, planten, tuinelementen en het tuin ontwerp maken. Hij weet welke planten goed met elkaar combineren, welke veel zon nodig hebben of welke met een beetje minder toe kunnen. Factoren als de bodem van je tuin, de groeisnelheid van diverse planten en de benodigde plantenvoeding worden in het overleg meegenomen.

Supertuin

Een tuin ontwerp maken levert je de basis voor een tuin, waarmee je jaren vooruit kunt. Het wordt een tuin om ofwel met je groene vingers aan het werk te zijn, of misschien een tuin voor vele uren van ontspanning en kijkgenot.