Tuinontwerp Twente


Bij het ontwerp van een tuin zijn een aantal vragen belangrijk, zoals:

  • Is het een bestaande tuin?
  • Moeten er speelplekken voor kinderen in de tuin aangelegd worden?
  • Is de tuin bestemd als plek om tot rust te komen?
  • Moet de tuin makkelijk te onderhouden zijn of houdt u zelf van tuinieren?
  • Is het kleine stadstuin of een tuin met meer ruimte?

Zo zijn er nog veel andere vragen te stellen om een tuinontwerp op maat te maken. De eisen die gesteld worden aan een tuin is het begin van de creativiteit van de tuinontwerper. Bent u op zoek naar een tuin ontwerp Twente dan kunnen we een tuin realiseren die wordt aangepast aan uw wensen.

Materialen

Sommigen houden van een groene tuin met liefst het hele jaar door bloeiende planten of struiken. Zodat elk seizoen in de tuin vertegenwoordigd is en waar gebruik gemaakt wordt van het natuurlijke groen van de planten en bomen. Een tuin kan gebaseerd zijn op materialen zoals bijvoorbeeld hout. Houten meubels, tuinkasten, bloembakken en houten schuttingen. Maar ook kunststof kan goed gebruikt worden in een tuin ontwerp Twente of stenen tegels op de grond, maar een combinatie van materialen is ook goed mogelijk.

Stijl

De stijl van een tuinontwerp hangt af van de persoonlijke wensen. Houdt men van een moderne, strakke uitstraling of mag het geheel juist wat romantischer? Of een tuin ontwerp Twente dat aanluit aan het Twentse landschap. De tuin kan ook het verlengstuk van de woonkamer zijn door tuinmeubelen en/of ornamenten in de tuin aan te passen aan de stijl en kleuren van de inrichting. Er kan voor een open, ruime stijl gekozen worden waarin ruimte en rust belangrijk zijn. Of de keus gaat voor veel kleur en fleur, hetzij wat tuinmeubels betreft of de beplanting waardoor de tuin van het vroege voorjaar tot in de winter een feest van kleur is.